top of page

Miinuksen Cascaruu

Luka

18085493185253946.jpg

s.9.9.2018

isä: Bady od Leskounskeho Kopce

emä: Billie Jean Vecna Legenda

kasvattaja: Minna Koivisto

omistaja: Mira Pääkkönen

Lonkat: D/C

Kyynärät: 0/0

Selkä: LTV0, VA0

DM: N/N (terve)

LTE: 145p

Ei sovellu jalostuskäyttöön.

Luka, se ensimmäinen tsekki ja ensimmäinen oma koira, joka taloomme asteli vuonna 2018.

Tästä se kaikki hullutus koiratouhuja kohtaan alkoi, harrastaminen, näyttelykiinnostus, kisailu, jatkuvasti tyhjä pankkitili :D jne.

Lukan myötä elämääni tuli paljon kaivattua uutta sisältöä. Sen kanssa on tehty todella paljon töitä, eikä se niin sanotusti vieläkään ole lähellekään valmis koira millään osa-alueella. Se on röyhkeä, kovapäinen, oman arvonsa tunteva uros joka ei anteeksi pyytele. Se, että ensimmäiseksi omaksi koiraksi sattui noin vahvatahtoinen ja voimakkaan temperamentin omaava koira on opettanut kyllä omistajaa paljon. Kiitän Lukaa kovasti siitä, että juuri se tuli minulle kaikkine niine vikoineen joita sillä on. En usko, että olisin tässä tilanteessa nyt ilman sitä. 

Luka on kovia kokenut terveysrintamalla, eikä sen kanssa ole ollut juuri muuta kuin huonoa tuuria. Alkuun ongelmia oli vatsantoiminnan kanssa pentuna, sitten huomasimme sillä olevan yläpurennan, mutta onneksi tilanne korjautui itsestään suhteellisen hyväksi, ettei purenta haittaa terveyttä. 

Suurin järkytys omistajana minulle oli kuitenkin sen luustokuvien tulokset. D/C lonkat aiheutti huolta ja itkua pitkään. Luka on kovin iso kokoinen koira, mikä ei ole paras mahdollinen asia huonolle lonkalle ja mahdollisesti alkavalle nivelrikolle. Kuitenkin se on pärjännyt hyvin, eikä ole ilmennyt mitään merkkejä nivelrikosta ainakaan toistaiseksi. Kuitenkin viimeaikoina kovasti huolta on aiheuttaneet sen iho-ongelmat. Se kutiaa kovasti ja raapii sekä kirputtaa itseään paljon. Viime kesänä sille tuli ensimmäinen hotspot ja sen jälkeeen syksyllä myös jokin epämääräinen bakteeri iski sen kynsiin.

Vakuutukset on todellakin tulleet tarpeeseen Lukalla.

Luka on myös tosiaan todella iso rotunsa edustaja, se painaa noin 30 kg ja on karkeasti arvioutuna 60 cm korkea.

Vaikka Luka onkin temperamenttinen ja kovapäinen, se on myös täysin mammanpoika. Se ei ehkä ole niin riippuvainen omistajastaan, kuten esimerkiksi Aava on, mutta välillä myös Lukalla tulee hetkiä, kun se käpertyy kainaloon ja laskee päänsä omistajan rinnalle ja vaan on. 

17864691260517452.jpg

Lukan saavutuksia:

Rally-toko:

ALO94

ALO75

ALO85

RTK1

17856188420550171.jpg

Lukan kanssa meillä olisi tavoitteena suorittaa vepen soveltuvuuskoe. Se on laji, josta Luka nauttii kovasti. Se rakastaa uimista ja on aina täysillä mukana treeneissä. Toivon, että iho-ongelmat eivät vaikuta meidän suunnitelmiin, ja se saa jatkossakin uida paljon.

Luka: Our Services
bottom of page