top of page

Miinuksen Eimir

Aava

17989837219665410.webp

s.14.8.2020

isä: Khanbull's Zlaty Bonifac

emä: EE JMVA JV-17 Miinuksen Aara Roona

Kasvattaja: Minna Koivisto

Omistaja: Mira Pääkkönen

Lonkat: C/C

Kyynärät: 0/0

Selkä: LTV1, VA0

DM: N/N (terve)

Koko: 49 cm

MH-Luonnekuvaus suoritettu.

LTE140++

Aava on eloisa ja aina iloinen koira, joka rakastaa perhettään ja haluaa aina olla mukana kaikessa. Se on äärimmäisen miellyttämisen haluinen ja se on pienestä pennusta saakka ollut kiintynyt omistajaansa. Sen kanssa harrastaminen eri lajeissa on sujuvaa ja mukavaa. Se oppii todella nopeasti ja tekee kaiken aina täysillä. 

Se ei ole ääniherkkä koira, eikä hauku sisällä ulkoa kantautuville äänille. Toisille koirille se kuitenkin haukkuu alkuun, mutta ystävällisessä mielessä. Se tulee toimeen toisten koirien kanssa hyvin. 

Aavan kanssa on helppo olla ja se kulkee välillä omistajansa mukana töissä kehitysvammaisten palvelukodissa, missä se käyttäytyy hienosti ja rauhallisesti, eikä reagoi ympärillä kuuluviin äkillisiinkään ääniin mitenkään. Ihmisiä kohtaan se on avoin ja hakeutuu aina kaikkien rapsuteltavaksi. 

Aava on ollut terve, sillä ei ole allergioita eikä iho-ongelmia. Sillä on teräsvatsa, ja se on kaikkiruokainen. Eläinlääkärissä olemme käyneet vaan luustokuvissa, rokotuksilla ja pentuna nenäpunkki epäilyn vuoksi. 

Meillä on siis ollut onnea matkassa ja olemme välttyneet sen kanssa haavereilta ja sairasteluilta. Aava on ihanteellisen kokoinen narttu, noin 49 cm korkea ja painoa noin 18kg.

17876158847710842.webp

Aavan saavutuksia:

Näyttelyt:

ALAVUS KR: VARA-SERT PN2

LAUKAA KR: SERT & VSP

LIEKSA RN: SERT & VSP

YLÖJÄRVI KR: SA PN2

KUOPIO KR: SA PN2

KUOPIO KV: VSP

JOENSUU RN: SA PN2

Viro Harjumaa: JUN SERT, JUN-VSP & VSP

Viro Narva: JUN SERT, JUN-ROP & ROP

Tittelit:

Baltian juniori voittaja 2021

Viron juniori muotovalio

Rally-toko:

ALO90, ALO88, ALO100

AVO94, AVO73, AVO87

RTK1, RTK2.

17903272220174048.jpg

Harrastamme Aavan kanssa aktiivisesti ja tavoiteellisesti rally-tokoa ja tokoa.

Olemme kisanneet rally-tokossa ALO ja AVO luokissa ja saaneet koulutustunnukset RTK1 ja RTK2.

Aava pärjäsi myös loistavasti meidän ensimmäisessä tsekinpaimenkoirien rotumestaruus kilpailuissa, joissa se sijoittui ALO luokassa ensimmäiseksi saaden täydet 100p. Aava oli tuolloin täyttänyt juuri vuoden.

Aavan vahvuuksia treenatessa ja kisatessa ovat kontakti ja seuraaminen, eikä sitä tarvitse juurikaan erityisemmin motivoida mihinkään. Se nauttii kun sen kanssa tehdään.

Näyttelyissä olemme myös käyneet useita kertoja, ja aina arvostelut ovat olleet oikein miellyttävää luettavaa. Aavaa on kehuttu rodunomaiseksi, erinomaisesti liikkuvaksi, kauniiksi koiraksi, jolla on oikeanlainen rakenne ja erinomainen karva. Sillä voisi olla hieman enemmän värimerkkejä etenkin kaulalla ja kesällä merkit ovatkin paremmin esillä, mutta talveksi sen merkit miltei häviävät kokonaan. 

Aava: Our Services
bottom of page